Η ελληνική τέχνη κατακτά το Λουξεμβούργο

Την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014, η έγκριτη "Καθημερινή", δημοσίευσε σε όλη την έκταση της μισής δεύτερης σελίδας της, στο τακτικό και δημοφιλές "Σημειωματάριο", που φέρει την υπογραφή της Ελένης Μπίστικα, το κείμενο που ακολουθεί σχετικά με μια συνεργασία της "Αργώ" με παράγοντες της ΕΕ. Η συνεργασία αυτή κατέληξε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, για την οποίαν θα διαβάσετε πιο κάτω. 
Επιβάλλεται να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι την πρωτοβουλία της προσέγγισης της γκαλερί όπως και την αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή των έργων, είχαν ειδικοί παράγοντες του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Διήρκεσε ως τις 18 Απριλίου 2014 και έλαβαν μέρος έξι Έλληνες εικαστικοί,πρόκειται για τους ζωγράφους Βάσω Γκιώνη, Ίριδα Ξαναλάτου, Δελίνα Βασιλειάδη, Μάρκο Βενιό, Κώστα Ράμμο και τον γλύπτη Άγγελο Παναγιωτίδη, οι οποίοι, κάτω από το γενικό τίτλο «Ωδές», προσέγγισαν με το δικό τους τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και τεχνοτροπίας από προσωπογραφίες, μέχρι τοπία και συνθέσεις. μεταφέροντας ένα κομμάτι της ελληνικής δημιουργίας στην πόλη του Λουξεμβούργου.

Η δουλειά των Eλλήνων καλλιτεχνών προκάλεσε αίσθηση στο κοινό, που τίμησε τα εγκαίνια με την αθρόα προσέλευσή του.
Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο Έλληνας πρέσβης στο Λουξεμβούργο, Θεόδωρος Γεωργακέλος χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση με τη δημιουργία». 
Ο κ. Γεωργακέλος ευχαρίστησε το κοινό για το ενδιαφέρον που έδειξε στην εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας και εξήρε το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ ευχαρίστησε επίσης την Ε. Επιτροπή για την εποικοδομητική συνεργασία.