Ατομική έκθεση ζωγραφικής της συνεργάτιδάς μας Δελίνας Βασιλειάδη στις Βρυξέλλες

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της δουλειάς της στο Κτίριο Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λουξεμβούργο (6/2-18/4/2014) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο, η καλλιτέχνις επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκθέσει έργα της το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και στις Βρυξέλλες. 

Η συγκεκριμένη δουλειά της ζωγράφου είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Η ίδια πολλές φορές έχει μιλήσει για την άρρηκτη σχέση με την πατρίδα της αλλά και την αγάπη της για την Ελλάδα, τον άνθρωπο και τη φύση. Πεποίθησή της πως κάθε δράση προκαλεί μια αντίδραση, κάθε πράξη έχει συνέπειες, κάθε θέση έχει και την αντίθετή της… 

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι τίτλοι των έργων της ζωγράφου, όπως και ο τίτλος της ίδιας της έκθεσης, είναι ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται σχεδόν αυτούσιες και σε άλλες γλώσσες. 

Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά 28 έργα μεγάλων διαστάσεων 

Η έκθεση πραγματοποιείται, στον χώρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Restaurant 29, από τις 29/10 έως τις 18/12/2014 και απευθύνεται αποκλειστικά στους ανθρώπους που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν πρόκειται για έκθεση ανοιχτή όλες τις ώρες στο κοινό και για το λόγο αυτό δεν διοργανώνεται vernissage. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να ζητήσει ειδική άδεια και να μπορέσει να μπει στον εκθεσιακό χώρο και να δει την έκθεση κατόπιν συνεννοήσεως.