Βενιέρη - Σκουλικίδη Αλίκη

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ


Εγκαίνια : Τρίτη 14 Μαρτίου


Διάρκεια ως 8 Απριλίου 2023

 
Πληροφορίες

Αλίκη Βενιέρη - Σκουλικίδη η οποία θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με ζωγραφικά έργα,

όλα ακρυλικά σε καμβά, κάτω από το γενικό τίτλο «Η μνήμη της θάλασσας»,

η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως τις 8 Απριλίου 2023.

Αυτή είναι η 14η ατομική της έκθεση.

Τη θεματογραφία της, η Αλίκη Βενιέρη - Σκουλικίδη, αντλεί από τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Οθωμανών στη θάλασσα, προς τιμήν του πανελλήνιου εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21.

 

 

“Στο χαμόγελο της δημιουργικής του

έμπνευσης διαγράφεται κυρίαρχο

το ανεξιχνίαστο”

Λεονάρδος Π. Χατζηανδρέου

“Βιαστική Περιπλάνηση”

 

Η καλή μου φίλη Αλίκη, παθιασμένη δημιουργός, καλλιτέχνης σε συνεχή αναζήτηση του ιδανικού δεν σταματά να μας εκπλήσει. Αποκαλύπτει συνεχώς την υποδειγματική εξέλιξη μιας ανεξάρτητης και συνεπούς καλλιτεχνικής γραφής, από τις πρώτες νεανικές προσπάθειες ως τις ξεχωριστές εικαστικές συνθέσεις της σίγουρης και φωτεινής ωριμότητας.

Βασικό χαρακτηριστικό η ατέρμονη δημιουργικότητα και η εναλλαγή της ζωγραφικής θεματολογίας ως αποτέλεσμα της διαχρονικής καλλιτεχνικής της αναζήτησης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στα έργα της Αλίκης, τα μωβ, τα πράσινα, τα μπλε και τα φαιά του χρωστήρα της, απλώνονται τρυφερά σε ολόκληρη την επιφάνεια του καμβά για να πετύχουν τελικά την αρμονική σύζευξη χρωματικής ποίησης και προσωπικής αλήθειας.

Ζωγράφος με στέρεη γνώση του σχεδίου και του χρώματος, η Αλίκη Σκουλικίδη αποτυπώνει στα έργα της την ποιότητα και την ευαισθησία του συναισθηματικού της κόσμου και καταθέτει πάντα με σεμνότητα και σεβασμό τους ανοιχτούς καλλιτεχνικούς της ορίζοντες με την ευγενική εικαστική της πινελιά.

 

Αθήνα, Φεβρουάριος 2023

Μαίρη Μιχαηλίδου

 

 

 

Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη. Μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, με καθηγητή τον Caspar. Για τη ζωγραφική της τιμήθηκε με διάφορες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Εργα της βρίσκονται στις Πινακοθήκες των Δήμων  Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Αθηναίων, στο Υπουργείο Πολιτισμού,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη και σε πολλές Συλλογές. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές αίθουσες τέχνης στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, στη Ρώμη, Μαδρίτη, Βενετία, Παρίσι και Μόσχα.

 

 

Photo Gallery

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε μερικές φωτογραφίες της έκθεσης.